[2016-01-18] Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων –ανέργων Ν. Τρικάλων

Δελτίο τύπου

Αναβλήθηκε για τις 16/2/2016 η δίκη των 9 κατηγορουμένων, μετά από μήνυση από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων, λόγο κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί ξεκάθαρο εκβιασμό με στόχο τη φίμωση της ελευθεροτυπίας και την ποινικοποίηση των αγώνων, της αλληλεγγύης και της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης.

Το ζήτημα πήρε διάσταση η οποία ξεπέρασε τα όρια του Νομού διότι είναι σοβαρό και αφορά την εργατική τάξη στο σύνολό της. Αφορά στα κατεκτημένα δικαιώματά της, το δικαίωμα στην διαμαρτυρία για την καταπάτηση εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων της, την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και αμοιβής, το δικαίωμα στην αγωνιστική διεκδίκησή τους με απεργία, στάση εργασίας κλπ. Όπως και το δικαίωμα του συνόλου της εργατικής τάξης να συμπαρατάσσεται και να στηρίζει το κάθε φορά αγωνιζόμενο τμήμα της, καθώς και το δικαίωμα των δημοσιογράφων στην ενημέρωση και τη δημοσιότητα στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας. Πράγματα που αμφισβητούνται διαρκώς από τους καπιταλιστές οι οποίοι καταβάλουν διαρκή προσπάθεια να αφαιρέσουν και να ισοπεδώσουν αυτά τα δικαιώματα.

Περισσότερα από 50 είναι τα ψηφίσματα συμπαράστασης στους διωκόμενους που εξέδωσαν σύλλογοι, σωματεία, παρατάξεις, Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πόσο καταστροφικές συνέπειες έχει η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και το πόσο μεγάλο ψέμα είναι η οικονομική εξυγίανση που δήθεν αυτή επιφέρει, μια και πιο ακριβά κοστίζει και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα και διεκδικούμε:
Απαλλαγή από κάθε κατηγορία και αθώωση των αλληλέγγυων πολιτών, των δημοσιογράφων, των συνδικαλιστών και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων-ανέργων και των μελών της που διώκονται από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων! 

Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία! 

 

Τρίκαλα, 11/1/2016

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων–ανέργων Ν. Τρικάλων