[2013-02-18] Αποφασιστικά και μαχητικά στην απεργία στις 20 Φλεβάρη!

  • Να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ και κλαδικές ΣΣΕ με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ και αποκατάσταση των εργατικών μισθών, με αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό
  • Άμεση προστασία των ανέργων-απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα
  • Να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα που χρωστούν οι επιχειρήσεις στους εργάτες. Σε αντίθετη περίπτωση να δημευτούν οι περιούσιες των καπιταλιστών αυτών

 

 

Ενιαίο εργατικό μέτωπο-εργατική κυβέρνηση!

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι,

 

Το πακέτο των 32 δις ευρώ, το οποίο θα έσωζε δια παντός την ελληνική κοινωνία, δεν έφτασε ποτέ σε αυτή. Το πήραν απευθείας οι δανειστές-τοκογλύφοι για να διασωθούν οι ίδιοι.

 

Το κλίμα εφορίας και ανάκαμψης που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα που ζει η εργατική τάξη, αλλά και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Οι διάφορες σειρήνες που τραγουδάνε σε εύθυμους σκοπούς το κάνουν με προφανή λόγο: να παροπλίσουν και να ακινητοποιήσουν το κίνημα.

 

Δεν αρκούνται μόνο στην ιδεολογική προπαγάνδα. Παίρνουν μέτρα και προετοιμάζουν την κοινωνία για κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής πρακτικής τους με στόχο να βάλουν ολόκληρη την κοινωνία στο γύψο. Σ’ αυτή την κατεύθυνση περιορίζουν δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, παρεμβαίνουν ανοιχτά στο εργατικό και αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα με σκοπό την πλήρη διάλυσή του, κηρύσσουν παράνομη κάθε απεργία και επιστρατεύουν κάθε απεργό, ασκούν άγρια βία και καταστολή σε κάθε τι που αντιστέκεται, ενθαρρύνουν τη βία και την αυθαιρεσία της αστυνομίας, εκτρέφουν τη φασιστική βία ενάντια στο κίνημα και στα πιο αδύνατα τμήματα της εργατικής τάξης.

 

Η κυβέρνηση και το κράτος γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, γι’ αυτό παίρνουν μέτρα για την καθυπόταξη και τη διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δίδυμη αδερφή της πολιτικής τους είναι ο αυταρχισμός, η δίωξη και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, προκειμένου να πνιγεί με κάθε τρόπο η αντίσταση των εργαζομένων.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης και το μπαράζ των αντεργατικών νόμων που ψηφίζονται καθημερινά στη Βουλή έχουν αποθρασύνει τους καπιταλιστές οι οποίοι απολύουν μαζικά και ανεμπόδιστα, καταπατούν ασύδοτα τα εργατικά δικαιώματα και τις καταχτήσεις, καθιέρωσαν την απλήρωτη εργασία.

 

Η πολιτική αυτή και η πρακτική των καπιταλιστών πρέπει να βρουν απέναντι το σύνολο της εργατικής τάξης, η οποία πρέπει να απαντήσει με ενιαίο μέτωπο στην καπιταλιστική επίθεση.

 

Η υλοποίηση των μέτρων του 3ου μνημονίου, τα οποία δεν είναι τα τελευταία, συνεπάγεται βάθεμα της εκμετάλλευσης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή.

 

Συνεπάγεται παραπέρα μείωση του ΑΕΠ και εκτόξευση του δημόσιου χρέους στο 500%!

 

Η οξύτητα της κρίσης και της επίθεσης των καπιταλιστών, η προοπτική της γενικευμένης εξαθλίωσης και της λιμοκτονίας, η διαρκώς διογκούμενη ανεργία, επιβάλει μια άμεση πρόταση εξουσίας για έξοδο από την παρούσα κρίση από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων.

 

Η εργατική τάξη, οι άνεργοι, η νεολαία, έχουν συμφέρον να παλέψουν για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά με το όπλο της οργανωμένης πολιτικής απεργίας διαρκείας.

 

Η εργατική τάξη και η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που καταστρέφονται και γίνονται εργάτες, οι άνεργοι, έχουν συμφέρον να αναδείξουν μια δική τους κυβέρνηση η οποία στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και στα όργανά του, θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής. Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας –έξω από την ΕΕ από τους περιορισμούς της– θα εκδιώξει την Τρόικα, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.  Μια τέτοια κυβέρνηση είναι η εργατική κυβέρνηση.

 

Κάτω η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά!

Διαγραφή του χρέους-εργατική κυβέρνηση!

 

 

Φλεβάρης 2013

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

 

Αναζήτηση