Εργοδοτικό Έγκλημα

Εργοδοτικό Έγκλημα

 

Άλλοι δυο εργάτες, σήμερα Δευτέρα 14-9-2009 πέθαναν στην κάτω Κηφισιά, από αναθυμιάσεις στον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, ενώ εργάζονταν για τη σύνδεση αποχέτευσης.

Την ευθύνη φέρουν ο Δήμος Κηφισιάς η εταιρεία ΑΚΜΩΝ ΑΤΕ και ο εργολάβος υπεύθυνος της σύνδεσης, καθώς και η ίδια η ΕΥΔΑΠ.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Σ αυτού του τύπου τις εργασίες εδώ και χρόνια δεν παίρνεται κανένα μέτρο ασφαλείας με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνέχεια θύματα. Άλλοτε από κατακρημνίσεις ορυγμάτων, άλλοτε από αναθυμιάσεις, άλλοτε από κακούς χειρισμούς μηχανημάτων συνάδελφοι μας σκοτώνονται την ώρα της δουλειάς.

Για μια φορά ακόμη επιβεβαιώνεται το εξής: ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΩΣ ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις κατασκευές, ντόπιους και μετανάστες, να απαντήσουν αγωνιστικά στις πιέσεις τα εξοντωτικά ωράρια, την αδιαφορία των αφεντικών για μέτρα υγιεινής και ασφαλείας.

Να μην δέχονται τους εκβιασμούς των εργοδοτών λόγω της μεγάλης ανεργίας. Να περιφρουρήσουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Να καταγγέλλουν στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο μισθωτών τεχνικών) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις.


κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Ο.Β.ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ


Αναζήτηση