[2023-10-23] Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Διαδήλωση στην Ελευσίνα ενάντια στην στρατιωτική στήριξη του Ισραήλ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ – 7.30 ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ

(ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ GOODYS)

 

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Να σταματήσει η εισβολή στη Γάζα

Να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων

 2023-10-23-palaistinians-on-israeli-tanks

Εδώ και χρόνια το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, έπαψε ακόμα και στα λόγια να αναφέρεται στη λύση των δύο ελεύθερων κρατών. Οι όλο και πιο δεξιές και φασίζουσες κυβερνήσεις του φαίνονται αποφασισμένες να προχωρήσουν στην πλήρη υποταγή του παλαιστινιακού λαού και τη μετατροπή του σε σκλάβους, ή στην εξολόθρευσή τους, αν δεν δεχτούν την υποταγή. Κάθε προσπάθεια να δοθούν στοιχειώδη δικαιώματα στον παλαιστινιακό λαό, από το δικαίωμα να εκλέγουν τις αρχές τους, μέχρι τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, από το να μπορούν να κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός των παλαιστινιακών περιοχών μέχρι να μην εκδιώκονται από τα σπίτια τους για να μείνουν σ’ αυτά εβραίοι έποικοι, απαντώνται από το κράτος του Ισραήλ με το άρπαγμα της γης των Παλαιστινίων, με δολοφονίες και εξοντωτικές φυλακίσεις, με εξαθλίωση για όλο τον παλαιστινιακό λαό. Και όλα αυτά γίνονται μπροστά τα μάτια της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», δηλαδή, των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι οποίοι είναι λαλίστατοι για κάθε είδους δικαιώματα αλλά στην περίπτωση των Παλαιστινίων στηρίζουν ενεργά τον καταπιεστή.

Η αναζωπύρωση της σύγκρουσης προκλήθηκε από τη διακηρυγμένη προσπάθεια του φασίστα Νετανιάχου και των ακροδεξιών συμμάχων του για την ένταση του εποικισμού στις παλαιστινιακές περιοχές, ειδικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, που έχει δώσει θάρρος στους εβραίους εποίκους να συμπεριφέρονται με δολοφονικό τρόπο απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Οι Παλαιστίνιοι μετά από 75 χρόνια κατοχής, δολοφονιών και καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος από το κράτος του Ισραήλ έχουν ακόμα φωνή και αντιστέκονται.

Όλοι οι εργάτες και οι εργάτριες, όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί Εβραίοι, βλέπουν πολύ καλά τι γίνεται στην Παλαιστίνη και δεν έχουν ταλαντεύσεις για το ποιος έχει δίκιο. Γι’ αυτό στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων, παρά τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να μας πείσουν για το δικαίωμα των κατακτητών να εξοντώνουν τους κατακτημένους, όταν αυτοί αντιστέκονται.

Η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, από την πλευρά της, και ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, δίνουν τα ρέστα τους για να στηρίξουν τον άξονα Ελλάδας-Ισραήλ. Δεν υπάρχουν εγκληματίες και καθάρματα με τα οποία θα αρνούνταν να συνεργαστούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αν αυτό ωφελεί τα κέρδη των ελλήνων καπιταλιστών και τις επιλογές των επικυρίαρχων ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και ΕΕ.

Ενάντια στις δικές τους επιλογές για μια Ελλάδα-στρατιωτική βάση των Αμερικανών και υποστήριξης του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ:

-Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ενισχύσουμε τη φωνή των Παλαιστινίων για ελεύθερη Παλαιστίνη.

-Να καταδικαστούν οι επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και αλλού. Να προστατευθούν οι άμαχοι πληθυσμοί, να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Να εμποδιστεί η εισβολή που σχεδιάζει ο ισραηλινός στρατός. Να δοθεί βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

-Να απαιτήσουμε την έξοδο από το ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων των Αμερικανών. Καμιά συμμετοχή στα εγκλήματα του Ισραήλ.

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, www.anasyntaxi.gr

19.10.2023