[2023-07-18] Πάρκο Δρακόπουλου

Την ώρα που καίγονται δάση στη μισή Αττική, ο Μπακογιάννης κόβει δέντρα στην καρδιά της Αθήνας.

 

Επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των Πατησίων που υπερασπίζονται το Πάρκο Δρακόπουλου

Επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Πατησίων που υπερασπίζονται το Πάρκο Δρακόπουλου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουλίου. Το γεγονός της αστυνομικής επίθεσης αποσιωπήθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ, ενώ όσα το ανέφεραν διαστρέβλωσαν τα γεγονότα παρουσιάζοντας τους συγκεντρωμένους σαν «άτομα» άγνωστης προέλευσης, ενώ πρόκειται για κατοίκους της περιοχής, και εμφανίζοντας ψευδώς τις αστυνομικές δυνάμεις να αμύνονται.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη προσπαθεί να υλοποιήσει ένα έργο «αναμόρφωσης» του πάρκου, το οποίο προβλέπει την κοπή 90 δέντρων. Η αναμόρφωση του πάρκου εξυπηρετεί το σχέδιο ανέγερσης κτιρίου από τον Ερυθρό Σταυρό, στον οποίο θα παραχωρηθεί το πάρκο μετά από 8 χρόνια.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν φαίνεται να πείθει τους κατοίκους της περιοχής για τις καλές προθέσεις του και για τη χρησιμότητα του έργου. Κι αυτό παρά το λιβάνισμα του έργου από τα συστημικά ΜΜΕ, με πρώτο βιολί το site «e-nikos» του γνωστού αργυρώνητου δημοσιογράφου Χατζηνικολάου. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων συνεχίζονται με στόχο την ακύρωση της αναμόρφωσης.

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα στις 7:30.

 

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου | Θα υπερασπιστούμε το πάρκο ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, πολιτισμού και κινηματικής δράσης | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (noblogs.org)