[2020-07-08] Νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις: να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί

Νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις:

Να μην περάσει

Να μην εφαρμοστεί

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» είναι η συνέπεια της αντιδραστικής πολιτικής που ακολουθείται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία από τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους στην Ελλάδα. Είναι συνέπεια μιας πολιτικής που οδήγησε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, σε χιλιάδες μετανάστες και σε χιλιάδες κατεστραμμένους μικροαστούς και αυτοαπασχολούμενους, την ίδια στιγμή που διατήρησε τα προνόμια και τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών: των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και της Εκκλησίας. Είναι συνέχεια μιας σειράς αντιδραστικών μέτρων για τον έλεγχο των συνδικάτων και των αντιδράσεων της εργατικής τάξης, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του 50+1 σε συνελεύσεις σωματείων αλλά και του «Αναπτυξιακού» νόμου της ΝΔ για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και του φακελώματος των μελών των σωματείων. Είναι συνέχεια μιας πολιτικής που μετέτρεψε σε ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών και που δίνει όλο και μεγαλύτερη ελευθερία στην αστυνομία και τους εισαγγελείς να τσακίζουν κάθε αντίσταση, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει καμιά αντίσταση, χωρίς να απολογούνται. Όσο πιο ασύδοτο παραμένει το κεφάλαιο, τόσο πιο πολύ θα απαιτείται να μπει ο λαός στο γύψο, τόσο πιο πολύ οι «δημοκρατικά» εκλεγμένες κυβερνήσεις του 25% του εκλογικού σώματος θα μετατρέπονται σε κανονικές χούντες που θα κυβερνάνε με τη βοήθεια της αστυνομίας, των δικαστών, των φυλακών, του στρατού και των παρακρατικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, και διάφοροι ξεφτίλες νομικοί και συνταγματολόγοι που γλύφουν το κοκαλάκι της εξουσίας ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι υπεύθυνες οι διαδηλώσεις για την τραγική κατάσταση στην οποία ζει μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων μικροαστών και αυτοαπασχολούμενων. Ξέρουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών για τη διάσωση των καπιταλιστών της Ελλάδας και για την αποπληρωμή των δανείων προς τους τοκογλύφους καπιταλιστές και κράτη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της, οι σοφολογιότατοι συνταγματολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί κι άλλο, καθώς βαθαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο η οικονομική κρίση, βοηθούντος και του ξεσπάσματος της πανδημίας κορονοϊού. Ο άθλιος νόμος που φέρνει η ΝΔ για ψήφιση θέλει να εξασφαλίσει ότι κάθε αντίδραση θα μπορεί να παταχθεί με «νόμιμο» τρόπο. Γι’ αυτό νομοθετεί:

  • Τον κυρίαρχο ρόλο της αστυνομίας να αποφασίζει αν θα επιτρέψει μια διαδήλωση, το πότε και πού και με τι σκοπό θα γίνει.
  • Τη μετατροπή των ομάδων περιφρούρησης των διαδηλώσεων και του οργανωτή τους από ομάδες περιφρούρησης εναντίον της αστυνομικής βίας σε ομάδες συνεργασίας με την αστυνομία.
  • Τον έλεγχο της ριζοσπαστικοποίησης με ειδική διεύθυνση στο Υπουργείο Προστασίας του Κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή που ο βόθρος της επίσημης πολιτικής του κεφαλαίου έρχεται στην επιφάνεια μέσα από τη δημοσιοποίηση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και της Αστυνομίας για το μοίρασμα εκατομμυρίων και προνομίων ανάμεσα σε καπιταλιστές και πολιτικούς, η διεφθαρμένη αστυνομία και οι δικαστές γίνονται τιμητές της λαϊκής αντίστασης. Αντί να συλλαμβάνονται και να δικάζονται οι άθλιοι πολιτικοί και καπιταλιστές που ζουν από τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης, θα πρέπει να κυνηγηθεί κάθε έντιμο στοιχείο αυτού του λαού που σηκώνει κεφάλι. Θαυμάστε τον ελληνικό καπιταλισμό σε όλο του το μεγαλείο!

Καμιά ανοχή, καμιά συνεργασία με την αστυνομία και το αστικό κράτος!

Η κοινωνική διαμαρτυρία δεν συνεργάζεται με την αστυνομία. Η κοινωνική οργή δεν ζητά άδεια.

Να μη περάσει ο νόμος του «δικτάτορα» Μητσοτάκη που ακολουθεί τα βήματα του δικτάτορα Παπαδόπουλου!

Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός τώρα, ξεσηκωμός διαρκείας.

Δεν θα ζήσουμε ως σκλάβοι, δεν θα ζήσουμε ως λακέδες των καπιταλιστών.

Όλοι στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Τώρα να πυκνώσουμε τις τάξεις των σωματείων, να πετάξουμε έξω από αυτά τους προδότες-συνεργάτες των αφεντικών και του κράτους.

Πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος της απεργίας και των διαδηλώσεων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά ανάμειξη του κράτους στις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων και των αποφάσεων τους.

Αφοπλισμός της αστυνομίας, διάλυση όλων των μονάδων καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΕΚΑΜ) – δραστική μείωση των δαπανών για την αστυνομία.

Χρήματα για τη στήριξη του εισοδήματος των ανέργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, για τη στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας-υγείας-ασφάλισης.

 κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, www.anasyntaxi.gr

 

Αναζήτηση