[2019-01-20] Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας!

Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας!

 Έξω το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. από τα Βαλκάνια!

 Ενότητα της εργατικής τάξης στην πάλη ενάντια στους κεφαλαιοκράτες! 

 Η συμφωνία των Πρεσπών επιβάλει την – για μια ακόμα φορά – αλλαγή του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ταυτόχρονα με την αλλαγή ονόματος της γειτονικής χώρας. Με τη συμφωνία αυτή η ελληνική αστική τάξη επιβάλει τη θέλησή της στη γειτονική χώρα με τις πλάτες του ΝΑΤΟ. Η συμφωνία των Πρεσπών αντικατοπτρίζει τη θέληση της δεσπόζουσας μερίδας του κεφαλαίου στη χώρα, του μονοπωλιακού κεφαλαίου, του οποίου τις εντολές έφερε σε πέρας η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης υπηρετούν και αυτές τα ίδια συμφέροντα, στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής της ελληνικής διπλωματίας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση εμφανίζεται πιο «συμβιβαστική» και η αντιπολίτευση «αδιάλλακτη».

 Η διαμάχη που κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο είναι διαμάχη ανάμεσα στον αστικό κοσμοπολιτισμό και τον εθνικισμό που είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: της αστικής πολιτικής. Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θέλουν να βάλουν την εργατική τάξη να πολεμάει «κάτω από ξένες σημαίες». Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν την υποταγή της εργατικής τάξης στις επιδιώξεις των κεφαλαιοκρατών, τις οποίες βαφτίζουν «εθνικό συμφέρον».

 Η εργατική τάξη δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το μακεδονικό ζήτημα το 1991 – 1992 χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν πολιορκητικός κριός για να τσακιστεί το εργατικό κίνημα της περιόδου εκείνης.

 Το ίδιο επιχειρείται και σήμερα με ακόμα χειρότερους όρους. Με αιχμή του δόρατος το Μακεδονικό επιχειρείται να συντριβούν και τα τελευταία υπολείμματα του εργατικού κινήματος, μετά από 8μιση χρόνια μνημονιακής επίθεσης, στα οποία η εργατική τάξη γνώρισε αλλεπάλληλες ήττες και είδε μισθούς, δικαιώματα και βιοτικό επίπεδο να κατακρεουργούνται.

 

Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

 Η πάλη της εργατικής τάξης πρέπει να στοχεύει στην αποδυνάμωση των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού και οφείλει να κρατήσει διεθνιστική στάση μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάργηση του καπιταλισμού, του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και γεννά πολέμους και εξαθλίωση. Το εργατικό κίνημα της Ελλάδας πρέπει να αποκρούσει χωρίς περιστροφές την εγκληματική πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης και να παλέψει για να αναγνωριστεί το γειτονικό κράτος με το συνταγματικό του όνομα: Δημοκρατία της Μακεδονίας. Να παλέψει μαζί με την εργατική τάξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την εργατική δημοκρατία και εξουσία.

Αυτό είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων εργαζομένων και των λαών της περιοχής.

 -Αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

-Συναδέλφωση των λαών της Βαλκανικής

-Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

-Ενάντια στην κυβέρνηση και την ΝΑΤΟική πολιτική της

 

 

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

     www.anasyntaxi.gr