[2018-11-24] Ανακοίνωση-συμπαράσταση στη φυλακισμένη καθαρίστρια και στο Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών Νομού Μαγνησίας

Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της φυλακισμένης καθαρίστριας και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή της όπως άλλωστε ζητάει το σωματείο στο οποίο ανήκει. Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει ζήτημα ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία, πρέπει να στηρίξουν ενεργά την ίδια την καθαρίστρια και το αίτημα του σωματείου της για την αποφυλάκισή της. Τα κόμματα και η κυβέρνηση πρέπει να πάρουν θέση και ανάλογα με τη θέση τους, θα κριθούν.

 Η απόφαση του Δικαστηρίου και οι νόμοι με τους οποίους δικάζει, ενέχουν βαθιά ταξική μεροληψία εφόσον τιμωρούν μια εργάτρια που παλεύει με νύχια και με δόντια να ζήσει αξιοπρεπώς δουλεύοντας. Τιμωρούν την εργατική τάξη ζητώντας από την καθαρίστρια να επιστρέψει τους μισθούς που πήρε για την εργασία που παρείχε, σε αντίθεση με την αστική τάξη η οποία: ρήμαξε  τα εργατικά ασφαλιστικά ταμεία, λεηλατεί τη χώρα παίρνοντας θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές από το κράτος, απολαμβάνει μπάμπολα προνόμια σε κάθε πτυχή του βίου της και το κράτος ποτέ δεν της ζήτησε να επιστρέψει κάτι από αυτά.

Η ίδια η κοινωνία, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία πρέπει να στηρίξουν την καθαρίστρια  και να μην αφήσουν στο απυρόβλητο εκατοντάδες κηφήνες που λεηλατούν τη χώρα, ζουν με την εργασία άλλων και απολαμβάνουν την κρατική ασυλία.

Αποτελεί υπόθεση όλων μας η αποφυλάκισή της καθαρίστριας.  

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του σωματείου την οποία προσυπογράφουμε:

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας. Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».

Κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ