[2018-11-24] Ανακοίνωση-καταγγελία για ρατσιστική επίθεση

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και σε όλο το λαό την απρόκλητη  ρατσιστική επίθεση σε βάρος συναδέλφου από το Μπαγκλαντές, σήμερα Σάββατο το πρωί στο Καματερό, από φασίστα-ρατσιστή.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7 η ώρα το πρωί ο συνάδελφος πήγε στη δουλειά που εργάζεται, σε συνεργείο που αντικαθιστά σπασμένες πλάκες Δημοτικών πεζοδρομίων, στην περιοχή του Καματερού κοντά στον ΟΑΕΔ. Τη στιγμή που άλλαζε τα ρούχα του και φορούσε τα ρούχα της δουλειάς και πριν ακόμα έρθουν τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου,  τον πλησίασε κάποιος άγνωστος και τον ρωτούσε «τι γυρεύεις εσύ εδώ» και άλλα τέτοια. Ο συνάδελφος του απάντησε ότι εργάζεται στο σημείο αυτό αλλά ο άγνωστος δεν πείστηκε, τον προπηλάκισε και του επιτέθηκε απρόκλητα, τον γρονθοκόπησε και στην συνέχεια έφυγε.

Όταν έφτασαν τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου και πληροφορήθηκαν το γεγονός της επίθεσης από τον συνάδερφο, τότε ειδοποίησαν  τους υπεύθυνους του Δήμου και κάλεσαν  την αστυνομία. Το θύμα κατέθεσε μήνυση κατά του δράστη.  Την ώρα που κατέθετε τη μήνυση οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι… χρωστάει 1.500 ευρώ από διοικητικό πρόστιμο από το 2014 και για το λόγο αυτό κρατήθηκε και κρατείται μέχρι αυτή τη στιγμή. Να σημειώσουμε  πως το 2018 ο συνάδελφος πήρε άδεια παραμονής, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόστιμο είχε κληρωθεί.

Καταγγέλλουμε την φασιστική-ρατσιστική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου και ζητάμε από τους αρμόδιους να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο δράστης της επίθεσης ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής. Ζητάμε επίσης  την άμεση απελευθέρωσή του.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συναδέλφου. Καμία ανοχή στη ρατσιστική βία. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον καπιταλισμό.

Αθήνα, Σάββατο 24/11/2018

Κομμουνιστική Oργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ