[2014-03] Ιωάννινα: Δελτίο τύπου της ΔΡΑΣΥ

Την Τετάρτη 12/02 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της ΔΡΑΣΥ. Έγινε έντονος και γόνιμος πολιτικός διάλογος γύρω από τις θέσεις και τη φυσιογνωμία της παράταξης. Πραγματοποιήθηκε απολογισμός γύρω από τα πεπραγμένα της παράταξης την προηγούμενη τετραετία παρουσιάστηκε το προσχέδιο διακήρυξης από την επιτροπή που είχε συσταθεί από τη γραμματεία. Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε η συμμετοχή της παράταξης στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και το ξεκίνημα της δουλειάς προς αυτή την κατεύθυνση. Σε νέα συνέλευση θα οριστικοποιηθεί και η διακήρυξη.

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και μήνυμα ανάτασης και ενωτικής συμπόρευσης στους εργαζόμενους τους άνεργους τους συνταξιούχους, σε όλους όσους δοκιμάζονται σκληρά και αντιστέκονται στην σαρωτική αντιλαϊκή λαίλαπα που από χρόνια τώρα και από κοινού σχεδίασαν και εξαπέλυσαν συγκυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο κοινωνικός χαλασμός, που συνθλίβει τα πλατιά λαϊκά στρώματα της χώρας μας και όχι μόνο, η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, το γκρέμισμα των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων των κερδισμένων με ανείπωτες θυσίες και σκληρούς ταξικούς αγώνες, εξελίσσεται στα πλαίσια μίας τυπικής, βαθιάς, γενικευμένης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος που οφείλεται και ενέχεται στις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας του, που είναι η αναρχία στην παραγωγή και ο ξέφρενος αδυσώπητος μονοπωλιακός ανταγωνισμός για την μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Η ΔΡΑΣΥ συναισθανόμενη την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει ο λαός της περιοχής μας και ολόκληρης της χώρας, έχει την πολιτική και ηθική υποχρέωση, με πλήρη παρρησία και ανιδιοτέλεια, να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να μετουσιωθεί σε πράξη η διακηρυγμένη θεμελιώδης της αρχή για την πιο μαζική ενωτική κοινωνική και πολιτική αγωνιστική συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς, της ρήξης και της ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Το αγωνιστικό ενωτικό αυτό κάλεσμα απευθύνουμε εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου σε κάθε αγωνιστή σε κάθε πολιτική συλλογικότητα με την οποία μαζί βαδίσαμε στους δρόμους του αγώνα, αλλά και σε κάθε πολιτική δύναμη με την οποία αν και εκφράσαμε κοινές πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις τόσο στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε κοινωνικό επίπεδο δεν έγινε δυνατή η ενωτική συμπόρευση μαζί της μέχρι σήμερα.

Είναι καιρός πλέον ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να αποτινάξει τα δεσμά που του χαλκεύουν συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τοπικοί τους υπηρέτες.

Ο μονόδρομος του οργανωμένου αγώνα είναι η δική του αποκλειστική επιλογή για την απαλλαγή από τα δυσβάσταχτα μνημόνια και όλους τους αντεργατικούς νόμους, για την μονομερή διαγραφή του χρέους της άρχουσας τάξης, για την έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς και οικονομικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, την ΕΕ το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ.

Η αφύπνιση και η χειραφέτηση της λαϊκής συνείδησης φέρνει τρόμο στα καπιταλιστικά λησταρχεία, αποτελεί όμως και τη μόνη ελπίδα να κατακτήσει ο λαός τη δική του εξουσία να καρπωθεί ο ίδιος τον πλούτο που παράγει και να οικοδομήσει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση με δικαιοσύνη και πραγματική λαϊκή απελευθέρωση.

 

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση

 

Αναζήτηση