[2015-07-01] Εύγε Πρυτάνεις

Εύγε Πρυτάνεις


Σε μια στιγμή που ο λαός (και μέσα σε αυτούς οι φοιτητές, οι ερευνητές, οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου) βρίσκονται απέναντι στη πιο βάρβαρη στιγμή του κοινωνικού πολέμου, σε μια στιγμή που η χώρα ασφυκτιά (και μέσα σε αυτήν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο) κάτω από το βαρύ πάτημα της επιχειρηματικής μπότας στο λαιμό της, οι Πρυτάνεις σηκώνουν το λάβαρο των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων και εκβιαστών.


Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές στην ιστορία αυτού του λαού, μέρος της πνευματικής ηγεσίας του συντάσσεται με τον εχθρό. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ποιος δε θυμάται κάποιους θλιβερούς ακαδημαϊκούς επί Χούντας που στέκονταν σούζα και χειροκροτούσαν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο να τους κάνει κατήχηση;


Να σας θυμίσω μόνο ότι η Ευρώπη έγινε Ευρώπη και λόγω της Ελλάδας, ότι η Ελλάδα υπήρχε και πριν την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πριν το ΕΥΡΩ. Να σας θυμίσω ότι το “πρόγραμμα σωτηρίας” θα διαρκέσει με βάση τα λόγια τους, μέχρι τουλάχιστον το 2021, και ότι δε βρήκατε ούτε ένα λόγο να πείτε όταν περνούσε η μνημονιακή θηλιά στο λαιμό μας. Ότι όταν γινόταν το PSi, το λεγόμενο “κούρεμα του χρέους”, ψελλίσατε κάτι για “εξαίρεση του Πανεπιστημίου από αυτό”, λες και δεν κουρεύτηκαν ποτέ τα αποθεματικά των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων.


Εύγε δάσκαλοι, κατακτάτε επαξίως τη θέση του βαστάζου της ασπίδας των δανειστών, ποδοπατώντας τον λαό. Δίπλα στον Σαμαρά, τον Μαζωνάκη, τον Σάκη Ρουβά, τον Άδωνι, τον Αμβρόσιο, τον Άνθιμο και όλο το υπηρετικό-πολιτικό προσωπικό που επιβουλεύεται το μέλλον μας.


Εύγε. Θα το θυμόμαστε αυτό.


Γ. Σ.

υποψ. διδάκτορας, Πάτρα



ΥΓ.: Με τη φόρα που πήρατε, απορώ γιατί δεν εγκαλείτε τους δανειστές που πρότειναν αύξηση του φόρου των επιτηδευματιών (δηλαδή ημών των ερευνητών) από το 26%, μόνο στο 28% και όχι στο 45%, και προκαταβολή του 100% του φόρου μόνο του επόμενου έτους. Γιατί δεν τους εγκαλείτε που αυξάνουν μόνο στο 23% το ΦΠΑ στην εστίαση, που μειώνουν τους μισθούς μόνο στο δημόσιο και που παγώνουν τις συντάξεις μόνο ως το 2021;